Inspire 2016

27 apr Inspire 2016

Peace & Love Inspire arrangeras för 12:e året. Tre dagar av kunskap kring världens viktigaste frågor med massor av inspiration och verktyg för hur du kan bidra till att lösa de utmaningar vi står inför.

Vi har makten över framtiden, Peace & Love har i år temat Hope

Samhället förändras snabbt just nu. Med förändringen kommer en oro inför vad som ska hända. Många känner sig uppgivna. Om du läser tidningen är det lätt att tro att världens utveckling är på väg åt fel håll,  när det i själva verket är tvärtom. Om du tittar bakom medias rubriker hittar du en värld där allt fler får det allt bättre. På område efter område når vi enorma framgångar och de flesta har tillgång till ett välstånd som inte ens de rikaste hade möjlighet till när våra mor- och farföräldrar föddes.

Utvecklingen de senaste åren har lett fram till en unik tid i historien. Vi kan inte längre skylla de utmaningar världen står inför på något annat än oss själva. Vi har makten över framtiden. Vi bestämmer under de kommande decennierna om mänskligheten ska nå en hållbar utveckling eller om vi ska göra så mycket skada att planeten inte kan återhämta sig.

Vi tror att människan har kapacitet att ta de rätta besluten och arbeta tillsammans för att nå hållbarhet. Festivalen blir en hyllning till de miljontals människor runt om i världen som kämpar för ett bättre samhälle. Vi skapar en mötesplats  för att hitta ny energi och visar på verktygen för att lösa de utmaningar som finns kvar.  Vi har en hållbar värld i sikte, nu krävs det att alla engagerar sig och bidrar för att nå dit.

För senaste informationen, gå med i eventet https://www.facebook.com/events/1704091846527049.

 

 

 

Jonas Eriksson
jonas@palinspire.org